Page 9 - Mijn IoT en ik
P. 9

 CIJFERS EN FEITEN 9
   IOT STERKE PUNTEN, ZWAKKE PUNTEN, KANSEN EN RISICO'S
 INTERN
       Volgen van gedrag
St Verhoogt situatiebewustzijn
Bevordert de analyse Milieuvriendelijk Kostenbesparing
Regulering
Ka Standaardisering
Overal aanwezige computers
Betrekken van risico's Aanzienlijke investeringen Veiligheid en gegevensbe- scherming Gegevensuitdaging
Ri Zwakke punten voor hackers Ontbrekende vraag
Verwachtingen worden niet vervuld
 Zw
       EXTERN
 St Zw Ka Ri
Het besluit of IoT-oplossingen wel of niet in het kantoor worden toegepast, hangt af van vele factoren die zowel de werkwijze als de bedrijfsfilosofie beïnvloeden en dat moet van geval tot geval worden afgewogen.
Er zijn vele modellen om de meerdimensionaliteit van IoT te illustreren en de complexiteit ervan beter te beheren. Ze geven allemaal aan dat het systeem kan worden omschreven als een verdeling in verschillende “gebieden” .
Het voorstel volgens Harbor Research bestaat uit vijf niveaus 7: Om intelligente systemen toe te passen op bedrijfsprocessen, moeten alle vijf niveaus tegelijkertijd worden beheerd, waarbij prioriteit moet worden gegeven aan het continu verzamelen van gegevens via de interactie van gebruikers, apparaten, systemen en netwerken.
Het is zeker geen gemakkelijke taak, maar het “smart office” ontwikkelt zich snel tot een van de factoren om de beste talenten aan te trekken en te behouden. Zozeer zelfs dat veel bedrijven nieuwe leidinggevende rollen hebben gecreëerd om deze aspecten te beheren, zoals de CPO (Chief People Officer) of de CDO (Chief Digital Officer) en ook de CEXO (Chief Experience Officer) om de effecten van de digitale ervaring op mensen op de werkplek te benadrukken 8.
Afbeelding boven:
S.W.O.T.-analyse:
Bron: The IoT portal, SWOT Analysis of the Internet of Things, 2015
NADELIG
NUTTING   7   8   9   10   11