Het AGR-keurmerk – daarop kunt u vertrouwen

Ergonomisch geconstrueerde producten voor dagelijks ge-bruik zijn van groot belang bij de preventie en behandeling van rugklachten. Men doet er goed aan om zich in de persoonlijke leefomgeving (werkplek, woonomgeving en daar waar men de vrije tijd doorbrengt) te omringen met goede producten voor de rug.

Zelfs voor experts is het niet altijd herkenbaar of een product zo geconstrueerd is dat het goed is voor de rug. Het gebeurt niet zelden dat producenten producten die niet goed zijn voor de rug wel als rugvriendelijk bestempelen en onjuiste informatie verspreiden.

Het AGR-keurmerk biedt u een vertrouwde leidraad op basis waarvan u de juiste beslissing kunt nemen. Het staat voor strenge productvoorwaarden die door onafhankelijke medische experts en therapeuten vanuit verschillende vakgebieden gezamenlijk zijn ontwikkeld. Twee hoogst bekwame medische beroepsverenigingen; het Bundesverband der deutschen Rückenschulen (BdR) e.V. en het Forum Gesunder Rücken – besser Leben e.V. stellen deze experts daartoe beschikbaar. Alleen producten die aan alle productvoorwaarden voldoen, ontvangen het AGR-keurmerk.

Het AGR-keurmerk is door het Duitse equivalent van de Nederlandse Consumentenbod (ÖKO-test) als zeer goed betiteld. Een extra bewijs van de kwaliteit van dit keurmerk.

Bent u op zoek naar hulp tegen rugklachten, zoekt u rugvriendelijke producten? Let dan op het AGR-keurmerk.